Från idé till verklighet

Tack vare Magnus och Anna på S:ta Ragnhildsgymnasiet i Södertälje får vi ta del av många intressanta unga vuxnas yrkesval. De bjuder in tidigare elever som föreläsare för sina klasser och får på så sätt både aktuell input och återkoppling på sin utbildning. Något att ta efter! Här kommer en berättelse om en ung entreprenör som tog sin idé vidare.

Det senaste på ekonomifronten

Relationerna förändras. B till C och C till B (ni som läst ekonomi vet vad som menas) står inför en omfattande utmaning. Det handlar om P till P. Hmm..vad är det? Det är delningsekonomi!

Du som person har en massa saker som en annan person kan få nytta av och genom det kan du  skaffa dig en extra inkomst. Kanske har du inte tänkt på det men, som Yousif förklarade, delnings-ekonomi är lika gammalt som mänskligheten.

Först några ord om Yousif. Han kom till Sverige 2008 och tog studenten på S:ta Ragnhildgymnasiet år 2014. Trots att han gick på naturvetenskaplig linje fanns en stark vilja att hålla på med ekonomi och vara sin egen chef.

Efter gymnasieexamen studerade han 200% och jobbade halvtid. (Det är sant!) Under en sexmånaders studietid i Japan började han parallellt att bygga och sälja datorer. Där lärde han sig massor om den japanska företagskulturen och vilket hårt arbete som krävs för att lyckas. Han betonade vikten att jobba med sin engelska, världens affärsspråk no 1. Och, förstås, föreläsningen hölls på…engelska.

Idag, 2019, driver Yousif företaget FLYPE tillsammans med ett antal medarbetare världen över. Vi fick höra en fascinerande berättelse om resan från idé till verklighet. Han berättade om hur det är att vara entreprenör, vad som krävs och vilket ”mindset” man ska ha och hur man kan träna sig i att bli en entreprenör. Jo, det handlar om träning och en vilja att göra något som kan förbättra världen. På länkarna kan du titta närmare på vad det hela handlar om.