Inspirera med en karriärdag

Hur kan vi inspirera och vägleda eleverna inför nästa steg? En av gymnasieskolans många uppgifter är att förbereda inför framtida yrkesval. Att låta tidigare elever bidra och fungera som förebilder är en modell att ta efter. Läs och inspireras av hur DGE-arbetslaget på S:ts Ragnhild gjorde.

Här är en film från dagen!

Vi ville göra något extra som en terminskickoff och bjöd in gamla elever, numera proffs inom sina yrkesområden. Eleverna fick möta IT spetsen, HR experten, de kreativa juristerna och de nödvändiga medicinmännen för att ta del av korta inspirationsföreläsningar. Dessutom bjöd vi in Nyföretagarcentrum som berättade om vad man bör tänka på som blivande entreprenör. Vid sidan av det vanliga DGE-arbetet är sådana här tillställningar väldigt givande. Prova ni också! Glöm inte att starta i god tid – minst ett halvår i förväg.

Varma DGE-hälsningar från Anna och Magnus på S:ta Ragnhildgymnasiet i Södertälje