#skolahemma

Kansliet för Diplomerad Gymnasieekonom fortsätter arbeta enligt tidplaner som gäller för certifiering av skolor, diplomregistrering etc. Vi skickar information direkt till certifierade skolor vid ev. förändringar av inbokade möten och konferenser framåt.

Skolahemma.se - Ett stöd för skolor att hantera konsekvenser av Coronapandemin
Här uppmanar man skolor att dela erfarenheter och bra tips för distansundervisningen.
Tagga #skolahemma i sociala medier.

Edtechkartan - Här presenteras allt de olika leverantörerna tillgängliggör i form av olika sorters extra stöd och resurser till skolorna. Den här sidan är en tillfällig samlingssida för att så enkelt som möjligt samla aktuella resurser.

Online-Ma för gymnasiet - På Onlineakademin finns videor som går igenom matematikkurserna på gymnasiet. Resursen är gratis för alla för alltid.

Digitala lektioner - Internetstiftelsen -  På Digitala lektioner finns massor av kostnadsfritt material som du kan använda för att lära elever hantera falska rykten kring t ex. viruset online, men tjänsten är också perfekt  när skollokalerna är stänga och undervisningen ske på distans. Alla lektioner kan delas med eleverna via Google Classroom eller Microsoft Teams –  eller genomföras direkt på sajten. Finns  även genom Skolon.

Skolresurser - en sida för att dela digitala resurser i Coronatider (Johan Falk samordnar).

Inspireras av andra skolor: #skolahemma

Schillerskas infosida om distansundervisning

Lerums gymnasieskolas info om sin distansundervisning

Hultsfreds kommun arbetar med teams. Länken går till en lista med instruktionsfilmer.