Teknikföretagen samarbetar med DGE-skolan Eksjö gymnasium

"Snilleblixtar" är namnet på projektet som Ek20 och Pernilla Andersson på Eksjö gymnasium har arbetat med under våren.
Allt startade efter ett DGE-lärarmöte, då Pernilla nappade på et erbjudande om att få vara pilotskola för ett samarbte mellan Teknikföretagen och Företagskällan kring utveckling av material för skolan.

Det har varit ett tillfälle för eleverna att få utveckla sina kompetenser inom flera områden; Språklig och kommunikativ kompetens, digital kompetens, social kompetens och sin affärskompetens. De har gjort detta genom att arbeta med autentiskt material, dels från Teknikföretagens jubileumswebb och från Företagskällan.

Eleverna har arbetat i grupp med olika företag, de har skrivit egna reflekterande texter kring arbetet och allt ska avslutningsvis presentera allt i en videoproduktion som klassen gör tillsammas.

Vill du höra mer om arbetet och hur Pernilla och klassen har arbetat. Boka in dig på lärarmötet den 7 september kl. 16.00-16.40 (distans via zoom)
Välkommen!

Länkar: